Κατηγορία: Αφιερώματα

 

 

Ρεμπέτικο, Τάγκο, Μπλουζ, Φάντο, Φλαμέγκο Βίοι παράλληλοι!

한컴타자연습 2015 다운로드

tangorebetiko

Τι σχέση έχει το αργεντίνικο τάνγκο με το ρεμπέτικο; Θα μπορούσαν ποτέ να συνομιλήσουν μουσικά η Αθήνα και η Σμύρνη με το Μπουένος Άιρες; Υπάρχουν άλλα παρόμοια είδη όπου ο πόνος τραγουδιέται και χορεύεται; Περισσότερα…

다운로드 다운로드 google docs ie 다중

Σχολιασμός αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου σχετικά με τον Ρατσισμό

다운로드

Στην έρευνα συμμετείχαν 131 παιδιά από το σχολείο μας

Δημογραφικά στοιχεία-Φύλο

Αγόρι 68 52%
Κορίτσι 63 48%

Οι ηλικίες των παιδιών που συμμετείχαν φαίνονται στο παραπάνω διάγραμμα πίτας:

12 19 15%
13 56 43%
14 45 34%
15 5 4%
16 6 5%

Οι ερωτήσεις:

1) Σας ενοχλεί το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια πολλοί αλλοδαποί;

Ναι 30 23%
Όχι 100 77%

Διαπιστώνουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών (πάνω από 2/3) αποδέχεται τους αλλοδαπούς στην χώρα μας 다운로드.

Περισσότερα…

시노시작 다운로드

Εκδήλωση για τη σχολική βία στο Γυμνάσιο Κάμπου

다운로드

Με την ευκαιρία της ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying), διοργανώθηκε συζήτηση με την εποπτεία μιας ομάδας μαθητών και προβολή κάποιων σχετικών ταινιών μικρού μήκους 다운로드. Δυστυχώς ο ήχος ήταν αρκετά προβληματικός, αλλά το video αποτυπώνει αρκετά καθαρά την αγωνία των παιδιών για το ζήτημα όπως και τη συγκέντρωση με την οποία συμμετείχαν στην εκδήλωση 다운로드. Η λήψη του video και το μοντάζ ανήκουν στο δραστήριο μέλος του Mantarinews, τον Αντώνη. http://gym-kampou.chi.sch.gr/periodiko/

Ρατσισμός

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Η  ραγδαία  ανάπτυξη  της  επιστήμης,  οι  σπουδαίες  τεχνολογικές  εξελίξεις στα  μέσα  επικοινωνίας  και  συγκοινωνίας,  η  διάδοση  της  γνώσης  και  η ορθολογιστική  οργάνωση  της  σύγχρονης  ζωής  είναι  γεγονότα  που προωθούν  το  σύγχρονο  πολιτισμό.  Παράλληλα,  οι  σχέσεις  ανάμεσα  στα έθνη  που  έγιναν  πιο  στενές  και  η  συγκρότηση  υπερεθνικών  κοινοτήτων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγου χάρη, δηλώνουν τη συμφιλίωση των λαών ή  τουλάχιστον,  τη  συνεργασία  τους.  Μέσα  σε  αυτές  τις  συνθήκες  είναι κάπως  παράδοξο  να  παρουσιάζεται  και  να  εντείνεται  το  φαινόμενο του ρατσισμού,  που  όχι  μόνο  δεν  προωθεί  το  πολιτισμό,  αλλά  αντίθετα  τον γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. 

Ρατσισμός είναι η αντίληψη που υποστηρίζει την ανωτερότητα μιας φυλής και αποβλέπει στη διατήρηση της «καθαρότητάς» της και στη κυριαρχία της έναντι των υπολοίπων 단테스 피크 다운로드. Δηλαδή ρατσισμός είναι να θεωρούμε κάποια άλλη ομάδα ανθρώπων ως κατώτερη ή ακόμη και άξια περιφρόνησης, λόγω της φυλετικής ή εθνικής της καταγωγής 다운로드. Ο  σύγχρονος  ρατσισμός  όμως  δεν  περιορίζεται μόνο στις φυλετικές διακρίσεις 다운로드. Έτσι εκτός από το φυλετικό ρατσισμό υπάρχει: 

개역한글 성경? Ο  κοινωνικός  ρατσισμός,  δηλαδή  η  εχθρική  συμπεριφορά απέναντι σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι μετανάστες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι πρώην φυλακισμένοι, οι φορείς  τους AIDS, οι ομοφυλόφιλοι, οι ναρκομανείς, και άλλες κοινωνικές ομάδες. 

osu 곡? Ο  εθνικός  ρατσισμός,  δηλαδή  η  αντίληψη  ότι  ένα  έθνος  είναι ανώτερο από τα άλλα. 

다운로드? Ο  θρησκευτικός  ρατσισμός,  δηλαδή  η  αντίληψη  ότι  μία  θρησκεία είναι  η  μόνη  αληθινή  και  πρέπει  να  επικρατήσει  έναντι  των υπολοίπων. 

다운로드? Ο  ρατσισμός  των  αναπτυγμένων  κρατών  σε  βάρος  υπανάπτυκτων, όπως ο ρατσισμός σε βάρος των χωρών του τρίτου κόσμου. 

도로명 다운로드? Ο  ρατσισμός  κατά  του  γυναικείου  φύλου,  δηλαδή  οι  εμφανείς  ή άτυπες  διακρίσεις  κατά  των  γυναικών,  που  είναι  γνωστός  ως σεξισμός.  

racism_1

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

racism

Hour of Code is Here

Το  Code.org  στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας στην Επιστήμη Υπολογιστών (Computer Science Education Week) οργάνωσε  μια παγκόσμια καμπάνια με σκοπό τη προώθηση της επιστήμης της Πληροφορικής  στην Εκπαίδευση 다운로드.  Πρόκειται για μία παγκόσμια καινοτομία που υποστηρίζεται από  διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρίες  όπως  η  Microsoft , Google , Apple , Facebook, Twitter, Amazon , LinkedIn, College Boys & Girls Clubs , τους  Mark Zuckerberg και Bill Gates,  καθώς και από  πάνω από εκατό άλλους εταίρους 다운로드.  code2

 

 

Επιθυμεί να φέρει σε επαφή μαθητές από όλο τον κόσμο, ακόμη και αυτούς που δεν είχαν προηγούμενη γνωριμία με τον υπολογιστή ,με το προγραμματισμό και την αλγοριθμική λογική, αναδεικνύοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα τους για τη ζωή μας 다운로드. Οι έννοιες του αλγορίθμου και του προγραμματισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους 다운로드. Η Ώρα του Κώδικα προσπαθεί να ενθαρρύνει μαθητές και σπουδαστές να δοκιμάσουν τις αντοχές τους μπροστά σε λογικά προβλήματα, ώστε να αναπτύξουν    ικανότητες δημιουργικότητας,  καινοτομίας και να κινητοποιήσουν τη φαντασία τους 팔당댐 다운로드.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα http://csedweek.org/learn υπάρχουν  διάφορα tutorials για εκείνους που θα ?γοητευθούν 파일 바다 다운로드? από τις αρχικές δοκιμασίες και θα αναζητήσουν βαθύτερα το νόημα του προγραμματισμού 다운로드.

hh

 

Τα μηνύματα που προβάλλει η Ώρα του Κώδικα είναι ποίκιλα 다운로드. Κατά αρχάς με το σύνθημα «όλοι μπορούν», θέλει να τονίσει ότι κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει για την Επιστήμη των Υπολογιστών 신서유기7 5화 다운로드. Παράλληλα θέλει να προβάλει τη σημασία του προγραμματισμού, στέλνοντας το εξής  μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Κανείς δε πρέπει να υποτιμά  την σημασία του Προγραμματισμού για τη ζωή μας 윈도우 xp 서비스 팩 1 다운로드. Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο  μήνυμα έρχεται σε αντίθεση με την Ελληνική πραγματικότητα, η οποία προσπαθεί να καταργήσει το Προγραμματισμό από τα σχολεία.

 

Σε όλο τον κόσμο, εκατόν πενήντα χώρες συμμετέχουν σε αυτή τη τεράστια επιχείρηση, οργανώνοντας σχολικές εκδηλώσεις για τους νέους  . Η καμπάνια είχε ως στόχο τη συμμετοχή δέκα εκατομμυρίων μαθητών και μαθητριών. Η ανταπόκριση των νέων παγκοσμίως είναι κάτι παραπάνω από  αξιέπαινη και φαίνεται ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.  Μόλις τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της οργάνωσης, πάνω από έντεκα εκατομμύρια μαθητές  έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα και έχουν  συμμετέχει στα προγράμματα που προτείνει.code-hour-300x210

Όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα, η συμμετοχή είναι  τεράστια και χιλιάδες σχολεία έχουν πραγματοποιήσει εκδηλώσεις με σκοπό να πληροφορήσουν τους Έλληνες μαθητές για αυτή τη παγκόσμια πρωτοβουλία.

Στο νησί μας , Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής και μαθητές από τα σχολεία της Χίου ενώνονται με εκατομμύρια συναδέλφους και συμμαθητές τους από όλο τον κόσμο, σε μια γιορτή ανακάλυψης και δημιουργίας . Σκοπό τους,  να κινητοποιήσουν  το ενδιαφέρον της  κοινής γνώμης για τη καθοριστική σημασία που έχει ο Προγραμματισμός στην παιδεία του σύγχρονου ανθρώπου, αποδεικνύοντας ότι είναι εύκολο να μετατραπούν από καταναλωτές σε παραγωγούς υπηρεσιών.

 

Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν?

 

Περισσότερες πληροφορίες οι μαθητές και οι γονείς μπορούν να βρουν στο http://csedweek.org

 

Ενδοσχολική βία: ορισμός και αίτια

Eνδοσχολική βία – Εισαγωγή

03Bullying-tmagArticle

Με αφορμή και την έρευνα που κάναμε στο σχολείο για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, κάναμε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για το θέμα, οπότε συλλέξαμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες και σας τις παρουσιάζουμε 다운로드.

Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής, συζήτησης και μελέτης και στην Ελλάδα 다운로드. Θεωρείται πλέον κοινωνικό πρόβλημα. Οι όροι που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν το φαινόμενο είναι: «ενδοσχολική βία», «εκφοβισμός» και «θυματοποίηση» 자바 7 64비트 다운로드. Ορίζουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου 요리 어플 다운로드.
Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού στα σχολεία δεν αντιμετωπίζονται κατάλληλα 2016 새해 연하장 다운로드. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας αποσιωπούνται διότι θεωρείται ότι εκθέτουν και στιγματίζουν τους θύτες, τα θύματα και το κύρος του σχολείου 다운로드. Γενικά, παρατηρείται έλλειμμα ενημέρωσης, περιορισμένη ευαισθητοποίηση και σχετική άγνοια για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, καθώς οι γονείς μιλούν ελάχιστα για το πρόβλημα με τα παιδιά τους, οι μαθητές-θύματα συχνά αντιδρούν με απόσυρση και αποφεύγουν να ζητήσουν βοήθεια από τους ενήλικες και τέλος οι εκπαιδευτικοί συζητούν ελάχιστα στην τάξη τις συμπεριφορές βίας και εκφοβισμού 다운로드.

 

Περισσότερα…

Ενδοσχολική βία: μορφές και σημάδια

Μορφές ενδοσχολικής βίας

original_bullying1Η ενδοσχολική βία μπορεί να πάρει διάφορες μορφές:

 • απειλή τραυματισμού ή φυσικός τραυματισμός κάποιου 다운로드. Εκδηλώνεται με χειρονομίες, σπρωξίματα, ξυλοδαρμούς.
  συστηματική χρησιμοποίηση υβριστικών εκφράσεων, φραστικών επιθέσεων, προσβολών και απειλών, ειρωνείας, χρήση παρατσουκλιών 다운로드.
 • εκβιασμοί για απόσπαση χρημάτων ή προσωπικών αντικειμένων.
  προσπάθεια για κοινωνική απομόνωση, για άσκηση επιρροής στην ομάδα των συνομηλίκων ώστε να αισθανθούν αντιπάθεια για κάποιο συγκεκριμένο συμμαθητή τους 다운로드.
 • αποστολή απειλητικού ή υβριστικού υλικού μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των υπηρεσιών MMS και SMS που παρέχουν τα κινητά τηλέφωνα και των διαδικτυακών τόπων κοινωνικής δικτύωσης, χρήση ή παραποίηση των προσωπικών δεδομένων κάποιου ατόμου 어쩌다 발견한 하루 7회 다운로드.
 • διάδοση αρνητικών σχολίων εξαιτίας της καταγωγής, της κοινωνικής τάξης, της οικονομικής κατάστασης, της διαφορετικότητας ms sql server 2008.
 • σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση με ανήθικες χειρονομίες, ανεπιθύμητο άγγιγμα, μέχρι και σοβαρές σεξουαλικές επιθέσεις 다운로드.

Περισσότερα…

Ενδοσχολική βία: πρόληψη και αντιμετώπιση

SchoolBullyingΚάποιες αποτελεσματικές πρακτικές, σε επίπεδο σχολείου και τάξης, για εφαρμογή μιας στρατηγικής ενάντια στη βία, είναι:

σε επίπεδο σχολείου:

 • διαμόρφωση καλού σχολικού κλίματος και επικοινωνίας, διαλόγου και εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
 • δημιουργία ξεκάθαρων κανόνων, που θα συνοψίζονται στο Σχολικό Κανονισμό 다운로드. Ο Κανονισμός θα είναι προϊόν της συνεργασίας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Μέσω του Σχολικού Κανονισμού θα προβλέπονται μεταξύ άλλων και οι βασικοί τρόποι διαχείρισης βίαιων συμπεριφορών στην καθημερινή σχολική ζωή 마이크로소프트 오피스 2013.
 • αξιοποίηση του θεσμού των μαθητικών συμβουλίων έτσι ώστε να επιτευχθεί η κατανόηση, η διαμόρφωση και η τήρηση των σχολικών κανόνων 태 영화체 다운로드.

Περισσότερα…