Hour of Code is Here

Το  Code.org  στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας στην Επιστήμη Υπολογιστών (Computer Science Education Week) οργάνωσε  μια παγκόσμια καμπάνια με σκοπό τη προώθηση της επιστήμης της Πληροφορικής  στην Εκπαίδευση 다운로드.  Πρόκειται για μία παγκόσμια καινοτομία που υποστηρίζεται από  διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρίες  όπως  η  Microsoft , Google , Apple , Facebook, Twitter, Amazon , LinkedIn, College Boys & Girls Clubs , τους  Mark Zuckerberg και Bill Gates,  καθώς και από  πάνω από εκατό άλλους εταίρους 다운로드.  code2

 

 

Επιθυμεί να φέρει σε επαφή μαθητές από όλο τον κόσμο, ακόμη και αυτούς που δεν είχαν προηγούμενη γνωριμία με τον υπολογιστή ,με το προγραμματισμό και την αλγοριθμική λογική, αναδεικνύοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα τους για τη ζωή μας 다운로드. Οι έννοιες του αλγορίθμου και του προγραμματισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους 다운로드. Η Ώρα του Κώδικα προσπαθεί να ενθαρρύνει μαθητές και σπουδαστές να δοκιμάσουν τις αντοχές τους μπροστά σε λογικά προβλήματα, ώστε να αναπτύξουν    ικανότητες δημιουργικότητας,  καινοτομίας και να κινητοποιήσουν τη φαντασία τους 팔당댐 다운로드.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα http://csedweek.org/learn υπάρχουν  διάφορα tutorials για εκείνους που θα ?γοητευθούν 파일 바다 다운로드? από τις αρχικές δοκιμασίες και θα αναζητήσουν βαθύτερα το νόημα του προγραμματισμού 다운로드.

hh

 

Τα μηνύματα που προβάλλει η Ώρα του Κώδικα είναι ποίκιλα 다운로드. Κατά αρχάς με το σύνθημα «όλοι μπορούν», θέλει να τονίσει ότι κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει για την Επιστήμη των Υπολογιστών 신서유기7 5화 다운로드. Παράλληλα θέλει να προβάλει τη σημασία του προγραμματισμού, στέλνοντας το εξής  μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Κανείς δε πρέπει να υποτιμά  την σημασία του Προγραμματισμού για τη ζωή μας 윈도우 xp 서비스 팩 1 다운로드. Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο  μήνυμα έρχεται σε αντίθεση με την Ελληνική πραγματικότητα, η οποία προσπαθεί να καταργήσει το Προγραμματισμό από τα σχολεία.

 

Σε όλο τον κόσμο, εκατόν πενήντα χώρες συμμετέχουν σε αυτή τη τεράστια επιχείρηση, οργανώνοντας σχολικές εκδηλώσεις για τους νέους  . Η καμπάνια είχε ως στόχο τη συμμετοχή δέκα εκατομμυρίων μαθητών και μαθητριών. Η ανταπόκριση των νέων παγκοσμίως είναι κάτι παραπάνω από  αξιέπαινη και φαίνεται ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.  Μόλις τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της οργάνωσης, πάνω από έντεκα εκατομμύρια μαθητές  έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα και έχουν  συμμετέχει στα προγράμματα που προτείνει.code-hour-300x210

Όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα, η συμμετοχή είναι  τεράστια και χιλιάδες σχολεία έχουν πραγματοποιήσει εκδηλώσεις με σκοπό να πληροφορήσουν τους Έλληνες μαθητές για αυτή τη παγκόσμια πρωτοβουλία.

Στο νησί μας , Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής και μαθητές από τα σχολεία της Χίου ενώνονται με εκατομμύρια συναδέλφους και συμμαθητές τους από όλο τον κόσμο, σε μια γιορτή ανακάλυψης και δημιουργίας . Σκοπό τους,  να κινητοποιήσουν  το ενδιαφέρον της  κοινής γνώμης για τη καθοριστική σημασία που έχει ο Προγραμματισμός στην παιδεία του σύγχρονου ανθρώπου, αποδεικνύοντας ότι είναι εύκολο να μετατραπούν από καταναλωτές σε παραγωγούς υπηρεσιών.

 

Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν?

 

Περισσότερες πληροφορίες οι μαθητές και οι γονείς μπορούν να βρουν στο http://csedweek.org

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.