Κατηγορία: περιβάλλον

 

 

Ταξιδιάρικα πουλιά

 

Δείτε μια παρουσίαση εμπνευσμένη από τους πρωταγωνιστές αυτής της ταινίας:

 

(2001) Έγχρ. 103΄

Παραγωγή: Γαλλία-Ιταλία-Γερμανία-Ισπανία-Ελβετία

Περίληψη:
Αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ που χρειάστηκε τρία χρόνια και γυρίσματα στις επτά ηπείρους για να ολοκληρωθεί, παρακολουθεί τα αποδημητικά πουλιά σε ένα ταξίδι επιβίωσης που πραγματοποιούν κάθε χρόνο. Με εκπληκτικές φωτογραφίες που είναι εξολοκλήρου φυσικές και αληθινές, το ντοκιμαντέρ αυτό θα σας ταξιδέψει στη μαγεία του κόσμου των πουλιών.

 

Βλαστοκύτταρα

Τα βλαστοκύτταρα είναι τα πιο αρχέγονα κύτταρα του ανθρώπου. Τα βλαστοκύτταρα προέρχονται από τα έμβρυα στο στάδιο της βλαστοκύστης και το σχήμα τους είναι μεταβαλλόμενο, ανάλογα με τις ανάγκες δημιουργίας κάποιου ιστού του εμβρύου.

Ένα κύτταρο από το οποίο μπορούν να προέλθουν όλοι οι ιστοί του σώματος -ή ένα μεγάλο μέρος τους- προφανώς είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο κύτταρο. Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Περισσότερα…

Τσουπακάμπρα, μύθος ή πραγματικότητα;

moster2Πιστεύω οτι οι περισσότεροι απο εμάς εχουν ακούσει το μύθο του «τσουπακάμπρα». Πρόκειται για ενα μυθικό ζώο το οποιο έπινε το αίμα των κατσικιών. Η πρώτη αναφορά για τα τσουπακαμπρα ήταν το 1987 όπου οι κατσίκες μιας περιοχής άρχισαν να πεθαίνουν από άγνωστα αίτια και οι κτηνοτρόφοι παρατήρησαν σημάδια στο λαιμό τους σαν αυτά που αφήνουν οι βρικόλακες. Περισσότερα…

Rise Against – Ready To Fall

Ευχαριστούμε: www.youtube.com και Rise Against

Η θάλασσα άρχισε να φωσφορίζει

Το 2011 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Θερμαϊκό έγινε κάτι που σίγουρα δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Εκεί λοιπόν η θάλασσα άρχισε  να φωσφορίζει! Ήταν βράδυ όταν ένα παιδί έριξε μια πέτρα στη θάλασσα και εκείνη άρχισε να φωσφορίζει.  Το παιδί τράβηξε βίντεο .  Αυτό που έγινε μας δείχνει ότι η μόλυνση της θάλασσα έχει αυξηθεί πολύ και τα αποτελέσματα βγαίνουν στη επιφάνεια. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να κάνουμε κάτι γι αυτό !

ορίστε το βίντεο : Θερμαϊκός 2011 – Η θάλασσα φωσφορίζει!!! – YouTube

 

Αργυροπελεκάνος

Ο Αργυροπελεκάνος (Pelecanus crispus) είναι το δεύτερο σε μέγεθος είδος πουλιού στον κόσμο, με ύψος που φτάνει το 1,20 μ., άνοιγμα φτερών έως 3,20 μ. και βάρος από 6 έως 10 κιλά. Περισσότερα…

Η αγριόγατα… ένα από τα ζώα που χάσαμε

images

Η Αγριόγατα της Ευρώπης είναι στενή συγγενής της γάτας αν και είναι πιο άγρια και δύσκολα εξημερώνεται. Περισσότερα…

Λύκος

 

32476shotΟ λύκος είναι ένα θηλαστικό που ανήκει στη κατηγορία των σαρκοφάγων. Έχει κοινή καταγωγή με τον σκύλο και θεωρείται ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος της οικογένειας  των κυνοειδών .Μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε το θηλαστικό με τη μεγαλύτερη εξάπλωση  στο πλανήτη μας .

Ο λύκος ζει έως 16 χρόνια . Φτάνει 60 κιλά βάρος και 90 εκατοστά ύψος. Ζει σε αγέλες σε δάση και σε βουνά. Τρέφεται κυρίως από φυτοφάγα ζώα και μερικά μικρόσωμα θηλαστικά. Κυνηγά συνήθως τη νύχτα, ενώ την ημέρα κρύβεται σε υπόγειες στοές ή κοιλότητες βράχων . Οι λύκοι ζευγαρώνουν κάθε άνοιξη και γεννάνε 3-7 μικρά .

Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 700 λύκοι που ζουν κυρίως στις ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Αρκετές οργανώσεις κάνουν ότι μπορούν για να μην γίνει ο λύκος ένα από τα είδη που χάθηκαν από τη γη. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να βοηθήσουμε αυτές τις οργανώσεις οικονομικά και να προσπαθούμε να  μην καταστρέφουμε τους βιοτόπους τους .

 

Πηγές πληροφόρησης :

http://zwakia.blogspot.com/2009/01/blog-post_6998.html

http://el.wikipedia.org/wiki/Λύκος