3D και οπτικά εφέ

mathites-mitiliniΣτα πλαίσια του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Μαθητικής δημιουργίας, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα εργαστήριο του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη 다운로드.

Εκεί, ο κύριος Μάριος Γιακαλάρας ο οποίος είναι διδακτορικός ερευνητής του τμήματος (κι ακόμα ένας καθηγητής), μας έδειξε πώς κατασκευάζεται ένα 3D  μοντέλο, επίσης μας έδειξε διάφορα δείγματα της δουλειάς του, μέσω ενός προγράμματος δημιουργίας 3D αντικειμένων και απάντησε σε πολλές από τις ερωτήσεις που του κάναμε σχετικά με τις 3D ταινίες και τα έργα του 다운로드.

erotiseisΗ αλήθεια είναι ότι είχαμε πάρα πολλές ερωτήσεις, τις οποίες προσπάθησε να απαντήσει με όσο πιο απλό τρόπο γινόταν ώστε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι υπάρχει πίσω από τα παιχνίδια, τις ταινίες και τις διάφορες ψηφιακές δημιουργίες που απολαμβάνουμε wii ios.

Ακόμα μας έδειξε πώς σε μία σκηνή ταινίας χρησιμοποιούν ένα κομμάτι από το περιβάλλον της σκηνής και με τη βοήθεια κάποιων πράσινων “τοίχων” δημιουργείται η εικόνα που βλέπουμε στην ταινία. Τέλος μας έδειξε πώς δημιουργήθηκε το Γκόλουμ στην ταινία “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”. Το Γκόλουμ σχεδιάστηκε σε πρόγραμμα 3D και με τη βοήθεια ηθοποιού, ο οποίος φορούσε μια ειδική στολή και ενός ειδικού μηχανήματος που αποτύπωνε τις εκφράσεις του προσώπου του, μέσω ενός ειδικού προγράμματος δημιουργήθηκε ο χαρακτήρας Γκόλουμ ο οποίος είχε τις κινήσεις και τις εκφράσεις του προσώπου του ηθοποιού.

 

Παρακάτω εμφανίζονται σχετικά video, καθώς και μία ταινία μικρού μήκους, φτιαγμένη εξ ολοκλήρου σε υπολογιστή. Απολαύστε!!

Ένα βίντεο του 2009:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=clnozSXyF4k]

και η αντίστοιχη έκδοση του 2012
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=WhN1STep_zk]

 

Δείτε πως δημιουργήθηκε και πως κινείται το Gollum!

http://www.youtube.com/watch?v=TboSe_0zJGA

 

Και τέλος, μια ταινία μικρού μήκους (με ελληνικούς υποτίτλους), εξ ολοκλήρου φτιαγμένη στον Η/Υ και μάλιστα με ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα (Blender):

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.